Over ons

Over Inglorious Rankers

Inglorious Rankers is een Nederlandstalige podcast van Vincent Prenger en Paul Hauer. Een podcast waarin wij filmliefhebbers films uit een bepaald genre of jaar, of films van een bepaalde regisseur of met een bepaalde acteur of actrice in de hoofdrol, bespreken en ranken! In afleveringen van circa 2 uur worden de films besproken en in de volgorde van worst naar best beoordeeld.

De naam Inglorious Rankers is te danken aan de film Inglorious Basterds. Van regisseur Quentin Tarantino. Een filmmaker waar wij fan van zijn! Daarom vonden wij het leuk idee om met de namen van zijn filmtitels te spelen. De naam Inglorious Rankers werd uit alle creatieve ideeën al snel gekozen als de naam van onze tweewekelijkse podcast.

De afleveringen van Inglorious Rankers kun je beluisteren via Spotify, Soundcloud en Apple Podcasts. Uiteraard is Inglorious Rankers ook te vinden op Facebook en Instagram. Waar wij zo vaak mogelijk leuke afbeeldingen en feitjes delen.

De Inglorious Rankers

Mijn naam is Vincent Prenger. Release date: 13 juli 1976. Vanaf het moment dat mijn vader mij meenam naar de bioscoop in 1980 ben ik verknocht aan films en bioscopen. Ik werk als trainer/coach voor een sociale onderneming en ik heb daarvoor lang gewerkt binnen de professionele theaterwereld als acteur en regisseur. Dit doe ik nog steeds, maar sporadisch. Sinds enkele jaren beheer ik het YouTube-kanaal Vinnie’s Filmkanaal en de Instagram-pagina Vinnie’s Moviechannel. Met de Inglorious Rankers podcast is een wens uitgekomen. Ik vind het fantastisch om met een gelijkgestemde geest van alles op het gebied van film te bespreken.

Mijn naam is Paul Hauer, uitgebracht op 15 maart 1983 en al sinds mijn jeugd een fanatieke filmliefhebber en verzamelaar. In het dagelijkse leven ben ik accountmanager voor een IT-bedrijf, maar in mijn vrije tijd beheer ik ook het goedbezochte blog Filmliefhebber.com. Waar je recensies van oude en nieuwe films kunt lezen, maar ook gratis kunt meedoen aan prijsvragen en filmquizzen. Met Inglorious Rankers is de wens om ook op een andere manier dan schrijven mijn passie over films te delen uitgekomen.